Pinsam ledarartikel i SvD mot de utsatta EU-medborgarna

På Svenska Dagbladets ledarsida fortsätter Per Gudmundson sina egendomliga skriverier om de utsatta EU-medborgarnas närvaro i landet.

Tidigare krävde han ett förbud mot tiggande som ett medel att bli av med dem, de var på olika sätt störande. Därmed gav han eldunderstöd till Sverigedemokraterna och en rad moderater som förordat kriminalisering.

Men det har inte fungerat, de andra partierna har inte varit tillräckligt lyhörda inför de signalerna. Senast var det socialdemokraterna som på kongressen före påsk gjorde klart att något generellt tiggeriförbud inte hade partiets stöd. Liberalerna har tydligt markerat motstånd till sådana repressiva åtgärder – och påminner om den antiziganistiska bakgrunden. Det finns helt enkelt inte parlamentariskt stöd för en sådan kriminalisering.

Nu menar Gudmundsson (20/7) att hans och de andras krav på förbud inte behövdes, hela debatten var helt onödig. Han har nämligen nu förstått att tiggandet redan är förbjudet.

Den juridiska ”analysen” för denna upptäckt bygger Gudmundson på en läsning av ordningslagen. Den lagen förbjuder tiggeri, menar han, eftersom inga offentliga platser har tiggeri som ändamål och att tiggeriet inte är allmänt vedertaget.

Att en domstol redan slagit fast att ordningslagen inte förbjuder tiggande, menar Gudmundson berodde på ett misslyckande av åklagaren. Att det faktiskt inte står något i lagen om generellt tiggeriförbud, ignorerar han.

Men Gudmundson har inte bara upptäckt det dolda förbudet, han har också funnit lösningen. Poliser som inte ingriper mot den som påträffas tiggande ska förlora jobbet.

Hur ska det gå till? Jo, man ska utnyttja det faktum att den nya polisorganisationen har skapat en möjlighet till ”personligt resultatansvar”. Polischefer har dessutom tidsbegränsade anställningar, påpekar Gudmundson. . Han pekar ut polischefer i Stockholmsregionen som han förväntar sig nu ska klippa till för att verkställa det av Gudmundson upptäckte förbudet. Annars ”kan det finnas skäl att titta närmare på förordnadena”, slutar artikeln.

Det är pinsamt att en respekterad morgontidning låter publicera sådan rappakalja. När det gäller de utsatta besökande EU-medborgarna – de allra flesta romer i en desperat situation – gäller uppenbarligen inte vanliga kvalitetskrav.

Share and Enjoy

2 reaktion på “Pinsam ledarartikel i SvD mot de utsatta EU-medborgarna

  1. Bra rutet, Thomas H! Denna antiziganism är svår att förstå sig på, egentligen. Men jag har t o m emaptiska, med svart i SYdafrika påsin tid väldigt solidariska etc som ändå retar sig på romernas tiggeriskyltar tex. Varför står det samma text på flera skyltar? etc. En vänstermänniska sa:” jag har tröttnat på att ge pengar, det hjälper ju inte”. Jag har anställt många romer i min städfirma, jag har startat en stickgrupp som heter ”Rumänska stickerskor av bägge könen” och jag har verkligen försökt förstå hur dessa romer har det. Hur de tänker. De upplever att det är svårare att samla in pengar nu än för några år se. Jag har också förstått att de inte planerar , inte förväntar sig att det ska gå bra i framtiden. Då blir de som dåliga bönder som äter upp utsädet. Man kan onekligen tröttna på att hjälpa människor som tänker så kort, men MÅSTE förstå varför det blir så i tänket. Tyvärr har de så många basala behov som inte är täckta.Så som arbetsgivare skullle man vilja ta dem till tandläkare/läkare/optiker etc Man måste ombesörja transporter, arbetskläder mat, pengar direkt (fast det ÄR vitt, de får skriva på ett kvitto att de fått pengarna och jag betalar arbetsgivaravgift etc), så det är absolut ingen vinst att anställa människor som inte förstår instruktioner så lätt och man måste vara med själv hela tiden och det blir ändå fel och kunden missnöjd ibland och avdrag på vad jag får i betalning, men det drabbar inte dem, förstås, det är ju jag som är ansvarig.Så hur göra dem mer ”anställningsbara”? Hur få rumänska regeringen/riksdagen att besluta om kraftigt höjda barnbidrag och gratis skolskjuts och gratis skollunch och betald föräldraledighet? För det skulle lyfta den här gruppen rakt upp i himlen jämförelsevis. Trots att det skulle vara en generell tillämpning och ingen rumänsk politiker skulle behöva riskera sin ställning eftersom antiziganismen är ännu mer uttalad där än här. VAD har svenska regeringen krävt att Rumänien gör för romerna? Oavsett vad har jag en känsla av att det är tämligen döfött och halvhjärtat. Fortsätt kämpa, Thomas!!

  2. Intressant. Allt som inte uttryckligen nämns i ordningsstadgan är förbjudet. Det står inte där att torgets syfte är att man skall kyssas där, och därmed är det förstås förbjudet. Logiskt.

    Lika intressant att Gudmundson tar upp tankefiguren om den politiskt korrekta tjänstemannen. Exakt som nazisterna som vill sparka poliser och domare som är ”svenskfientliga”. Jag ser inte fram emot ett land där poliser och domare har det rätta nationella sinnelaget …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *